Anjel

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Svätý

Kto je svätý?

Najprv, kto svätý nie je: ten, čo sedí každý deň v kostole, opakuje ruženec (mne to pripadá ako u muzulmánov, opakovať stále monotónne to isté) a uctieva sochy, modlí sa k mŕtvym...Naozaj, veď koľkí sa modlia k Márii, či svätým...no mám zlú správu: oni sú mŕtvy, nám už nepomôžu...prečo sa nemodlíme k  Šéfovi? To sa musíme modliť k niekomu, aby sa modlil za nás? Čo sme sprostí? :)

Svätý je ten, ktorý hľadá Boha. Svätý sa neteší nenávisti (nechce nenávidieť), nikomu naschvál neškodí a usiluje sa milovať: vždy, všade a za každých okolností. Svätý neznamená bezchybný-znamená, že chceš svoje chyby napraviť.

Nie sú to postavy na svätých obrazoch s oduševnenými a neprirodzenými výrazmi, ani žiadni kňazi v prezdobenom oblečení. Možno to nie sú ani tí, ktorých cirkev uznáva ako svätých.

Na svete je ich viac, než by si si to myslel...A môžeš ním byť aj Ty...


Náš Svet | stály odkaz

Komentáre

  1. zaujímavé
    To táto téma nikoho nezaujíma, alebo súdite podľa názvu?
    publikované: 19.10.2005 22:00:38 | autor: Anjel (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. a co ked
    ludia nechcu byt svati?
    publikované: 20.10.2005 10:17:34 | autor: xxx (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. no ved kazdy z nas moze byt...
    Ahojcek!
    Mas pravdu, na svete je ich dost, len dobrota je vacsinou ticha a zlo krici na vsetky strany..
    publikované: 20.10.2005 10:33:50 | autor: eli (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Anjel
    Áno, potrebuje kričať do Sveta, aby si ľudia mysleli, že sú stratení...
    publikované: 20.10.2005 16:33:36 | autor: Blackbird (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. mas
    uuplnu pravdu, vsak jasne, ale ludia to nechcu a mozno sa ani nesnazia pochopit, co je doost smutne, nemyslite ludia??keby sme kazdy vlozili do preziteho dna kusocek lasky, myslim, ze by to slo lahsie.... a aj lepsie. smutne je aj to, ze ludia tych ludi "zabijaju"... a oni sa stracaju..
    publikované: 20.10.2005 16:48:01 | autor: Tes (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. nechápem ale
    prečo by niekto uprednostňoval lásku pred nenávisťou.
    publikované: 24.10.2005 17:09:34 | autor: Anjel (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Chcem povedať
    nenávisť pred láskou.
    publikované: 24.10.2005 17:09:59 | autor: Anjel (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. lebo
    je to lahsie... aspon si myslim, myslim ze konat zlo je omnoho tazsie ako dobro.. ale aj tak dufam, ze su ludia, ktori sa snazia. BUDME OPTIMISTI!!:D
    publikované: 24.10.2005 17:24:20 | autor: Tes (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. aaa
    chcela som napisat, ze konat zlo je omnoho lahsie ako dobro,paaardoon za chybicku.. ale mozno som to napisala, preto lebo pre mna to je tazsie..
    publikované: 24.10.2005 17:33:24 | autor: Tes (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Svätý
    Ono je to tak na tom svete: Od lásky je len kúsok ku nenávisti a od nenávisti len kúsok ku láske. A platí to rovnako pre život ako aj pre lásku. Ak si niekto z Vás spomenie na svoje mladé roky - tak ako ja - vždy to tak bolo. Ale ja osobne uprednostňujem lásku ako takú. Či je to láska k blížnemu, alebo k manželke, alebo k svojim deťom, je to len láska a tá mi dáva možnosť sebarealizácie a pocit zadosťučinenia. Každý človek vo svojej podstate je aj zlý aj dobrý, záleží na ňom ako bude rozvíjať svoje schopnosti a lásku, aby obohatil toho druhého. Ale nechcem filozofovať, len poukázať na to, čím som prešiel a čo si v živote veľmi cením. A možem povedať, že som prešiel aj peklom a som tu. A budem tu dovtedy, dokiaľ budem vládať ľuďom pomáhať a pokiaľ budem mať dostatok síl ľudí milovať, pretože aj tí "zlí" ma dokážu obohatiť a dať mi silu, aby som im dokázal vzdorovať a ukázať im, že v živote to nechodí tak ako sú oni presvedčení, ale dá sa to aj inak. Mám priateľa, ktorý je momentálne v base a verím tomu, že keď z nej výjde, bude iný. Ja viem dá sa polemizovať o tom, že človek, ktorý bol viac razy v base sa už nezmení a dokonca aj on mi raz povedal, že: "Grázlom som sa narodil a grázlom aj zomriem!" Dnes si to už nemyslí a to je veľký pokrok. Aj keď v listoch sa sem tam objavujú náznaky akoby "návratu" ku starým časom, ale sú to len náznaky. V decembri ho majú pustiť, nuž uvidím ako to bude pokračovať ďalej. Zatiaľ sa majte a ďakujem, že ste si prečítali moj blog. Zase sa niekedy ozvem. Vlado
    publikované: 24.10.2005 17:55:54 | autor: flash48 (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. 2 vlado
    nemas zac, ja si rada citam:D a tesim sa na dalsi prispevok
    publikované: 24.10.2005 19:04:56 | autor: Tes (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. moj nazor
    chodim do kostola a vobec sa za to nehanbim...kazdy je zodpovedny sam za seba...nesud celok...podla jednotilivcov

    a este jeden super priklad k ruzencu...modlim sa ho..
    hovoris stale opakovat to iste...

    mas babu? ako vies ze ta ma rada, ze ta lubi, miluje? neopakuje ti to nahodou kazdy den, a vlastne viac krat za den? to iste je aj s ruzencom...opakujeme Marii ze ju mame ozaj radi...a inak...svati su tu na to, aby nam ukazali ze aj my mozeme byt takymi, aby sme nemali pred sebou iba nedosiahnutelny ideal dokonaleho Boha, aby sme vedeli ze aj v beznom zivote sa da byt dobrym...ako to dokazali mnohi od Krista az po dnes...vid JP II.

    maj sa krasne=)
    publikované: 26.10.2005 17:41:34 | autor: mariankkka (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. ...
    Marianka: prečo to radšej neopakujeme Bohu? A áno, ľúbim ťa treba niekedy aj povedať, ale mali by sme to prejaviť najmä skutkami.

    Vlado:Svet nie je čierno-biely. Boh nikoho neodpíše. NIKDY. Ani posledného medzi ľuďmi.
    publikované: 26.10.2005 20:57:03 | autor: Anjel (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. marianka
    Aj ja chodím do kostola, a tiež sa zato vôbec nehanbím, prečo by som sa aj mala? Ale súhlasím s Anjelom, mali by sme sa viac rozprávať s Bohom,a nie iba "odriekavať" naučené a neprecítené modlitby. "Ideál" dokonalého Boha /ak Ťa dobre chápem /nikdy ani nemôžeš dosiahnuť.Ježiš sa za nás / namiesto nás!!! /obätoval práve preto, že nie sme schopní žiť úplne bez hriechu, to dokáže jedine On v nás, ak mu dáme priestor. Tiež si myslím, že inštitút cirkvi je dobrý len vtedy, ak plní svoje poslanie, a to by malo byť : vysvetliť Božie písmo ako ho mám chápať a uplatňovať vo svojom každodennom živote, dať priestor na stretnutie a spoločnosť/doslovne/ s ľuďmi podobného zmýšlania. A nie prikazovať "povinné sviatky"- už samotný pojem je smiešny ak sa nad tým zamyslíš,a nie hlásať že za vykonanie určitých skutkov ti budú hriechy odpustené. To nie je tak. Boh nám odpúšťa iba z milosti, nevieme si to predplatiť skutkami. To však neznamená to, že si môžeme robiť čo chceme, síce vlastne môžeme, lebo nám dal slobodu /slobodne sa môžeme rozhodnúť aj pre peklo !!!/, ale ten, v kto sa už ZNOVUZRODIL, ten už má v sebe kompas nastavený na dobrý smer.Aj keď možno ešte schybí.A to viackrát. Ale už vie, kade má ísť.
    publikované: 02.11.2005 10:09:02 | autor: ina (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014